Bouwbox 200x200Fluxpower B.V. maakt voor het verzorgen van toolboxmeetings gebruik van praktijkgerichte films van de Bouwbox. Het behandelen van veiligheidsonderwerpen door middel van instructiefilms zorgt ervoor dat er op een duidelijke en eenvoudige manier aandacht kan worden besteed aan veiligheid.


Wat is een toolboxmeeting?

Een toolboxmeeting is een kort periodiek werkoverleg waardoor de veiligheid op de werkplek wordt bevorderd. Een toolboxmeeting maakt medewerkers nog beter bewust van gevaren op het werk.


Waarom zijn er toolboxmeetings?

Vergroten van de veiligheid

Toolboxmeetings hebben als doel de veiligheid in uw bedrijf te bevorderen. Met dagelijks veranderende omstandigheden in de werkplek is een incident of ongeluk snel gebeurd. Maar een ongeluk heeft grote gevolgen. Het is daarom van belang om alle medewerkers bewust te maken van de veiligheidsaspecten op de werkplek. Hieronder vallen ook de onderaannemers en inleenkrachten. De kracht van het houden van goede toolboxen zit in het bespreken van werksituaties die directe impact hebben op de persoonlijke veiligheid en gezondheid van medewerkers.

Verplichting vanuit ISZW/ VCA

Daarnaast zijn VCA** gecertificeerde bedrijven verplicht om minimaal 10 keer per jaar een toolboxmeeting te houden voor alle medewerkers waarvoor de werkgever verantwoording draagt. Maar ook niet VCA gecertificeerde bedrijven zijn vanuit de ARBO-wet verplicht om haar medewerkers goed te instrueren over de gevaren op het werk. Toolboxmeetings helpen hierbij aan het verder vergroten van de veiligheid op de werkplek en het voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

 

*** Bovenstaande tekst is grotendeels overgenomen van Bouwbox.nl ***